Cod galben de demnitari în noul Parlament.


Câştigarea cu o majoritate zguduitoare a alegerilor pentru funcţia de senator şi deputat de către USL nu reprezintă un semn că această formaţiune, în esenţă doar o struţo-cămilă, ar fi pe placul oamenilor. Analfabeţii şi beţivii care au votat au trimis, în inconştienţa lor, să ne reprezinte nişte oameni care nu înseamnă nimic nu doar pentru România, ci şi pentru Europa.

Victoria USL-istă de azi mă duce cu gândul la tristul şi dezastruosul moment în care comuniştii au pus stăpânire, pentru o jumătate de secol – oficial – pe România. Ce a urmat? Un şir întreg de suferinţe, de necazuri, de inversare a valorilor. Oamenii muncii, cei cu origini „sănătoase”, ajungeau să reprezinte interesele ţării. Intelectualii erau trimişi pe posturi sub demnitatea lor sau îşi schimbau opiniile numai pentru a fi pe placul noului regim. Ceea ce, nu mă îndoiesc, că se va petrece şi acum.

Reuşita învăţătoarei greviste, care a ajuns senator, este numai un exemplu. Mă întreb ce anume şi, mai ales, cum anume va reuşi să schimbe lucrurile. Ce va face, concret? Va reuşi să ducă învăţământul românesc pe noi culmi de progres şi civilizaţie? Mă îndoiesc, sincer. Intervenţiile televbizate ale acestei persoane dovedesc că oratoria dar şi înşiruirea logică de argumente sunt lucruri care o depăşesc.

În noul parlament şi-au făcut loc personaje controversate, puşcăriabili, securişti, agramaţi şi amante. O întreagă şleahtă de indivizi al căror loc nu este aici.

O dată cu ei, instituţiile statului se vor umple cu rude, pile, amante şi securişti care nu vor lăsa pe nimeni din afara sistemului să acceadă la un loc în unităţile cu pricina.

Bunăstarea economică de care s-a vorbit în campanie va fi doar o utopie. În 2013, banii pe care România va trebui să îi dea înapoi FMI sunt mult mai mulţi decât reprezintă suma pe care noi am avut-o de plătit în acest an.

Întrebarea este: de unde vor veni banii?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s