Degetul mijlociu


Sâmbăta asta, în timp ce tot omul stătea pe acasă, cu prietenii, cu familia, singur, cu amintirile din tinereţe, unii puneau mâna pe tastatură şi scoteau din puţul gândirii nişte enormităţi pe care nici psihiatrii nu le mai pot trata.

O cetăţeancă, probabil fără viaţă personală, – altfel nu se explică interesul arătat unităţilor de învăţământ sâmbătă seară – pe numele său Elena Ghelbere publică, pe platforma http://www.petitieonline.ro/petitie/de_ce_nu_sa_directionam_2_din_impozitul_anual_spre_unitatile_de_invatamant_-p45621146.html un apel la salariaţii naţiei. Semnatara petiţiei nu este la prima acţiune de acest gen. Vibrând cu învăţământul românesc, Nuţica a mai lansat în spaţiul virtual o petiţie.

Să le luăm pe rând. În data de 22 iulie 2011 – deci, probabil, pe caniculă, Elena Ghelbere era preocupată de limba română. Mai precis de gramatică. Cică de ce nu se studiază gramatică şi în anii de liceu? Petiţia este destinată românilor, deci Nuţica noastră îndeamnă şi la intoleranţă, face discriminări.

Anii au trecut, dar grija Elenei Ghelbere pentru şcoala românească nu a dispărut. Dimpotrivă, sâmbătă, aceasta a luat atiudine şi a scris o petiţie adresată, de data aceasta tuturor – că, vorba aia, banii nu au miros – intitulată: „De ce nu??? Să direcţionăm 2% din impozitul anual spre unităţile de învăţământ!!!”

Repetarea semnului de întrebare şi a celui de mirare tot de atâtea ori se vrea, probabil, un mod de convingere. Întrebarea este dacă Elena Ghelbere nu este, cumva, posesoarea vreunui ONG, prin care să „reclădească” unităţile şcolare din ţărişoară şi să le utileze. La Paştele Cailor dar, oricum, poate da speranţe, mai ales că argumentele sale sunt cum nu se poate mai simpliste:

„Sumele ar fi depuse într-un cont disponibil deschis în trezorerii (disponibil cui? – n.mea); orice cheltuială s-ar face transparent, cu acordul consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ, cu respectarea condiţiilor legale de procurare (ce să procure? –n. mea); fiecare operaţiune s-ar reflecta în evidenţa contabilă a unităţii”.

Nu cu prea mult timp în urmă, o altă Ioana d’Atc a spaţiului dâmboviţean intra în greva foamei că Boc şi ai lui batjocoresc sistemul de învăţămânz. Ulterior, s-a aflat că distinsa grevistă nu era la prima „dietă” zero food, ea revoltându-se şi pentru o factură la Orange. Dar, vorba aia, a doua-i cu noroc, aşa că doamna în cauză e parlamentar.

Elena Ghelbere trebui să devină vizibilă, să iasă în stradă, să îşi smulgă părul din cap de dragul sistemului de învăţământ, să urle că lumea nu mai dă doi bani pe cadrul didactic şi că nimeni nu vrea să redirecţioneze 2% către unităţile de învăţământ.

Reclame

Un gând despre „Degetul mijlociu

  1. Nu consider ca trebuie modificata legea actuala pentru ca școlile sa poată beneficia de fonduri suplimentare in buget. In scoli sunt asociații si organizații sindicale ale elevilor, parintilor sau profesorilor. Aceste pot colecta si cei 2% din impozitul pe salarii si din alte surse legale. Totul este sa vrei sa faci ceva si sa nu te plângi ca nu se poate altfel!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s