Vreau să fiu şef, am luat-o razna!


De dimineaţă, am asistat, în calitate de telespectator, la mediatizarea dramei unui cetăţean din Câmpia Turzii, părăsit de nevastă, şomer şi fără perpective, care dorea să fie eutanasiat, pentru că nimeni nu vrea să îl angajeze.

Recunosc, în primă fază, mi-a fost milă de bietul om, dar această emoţie avea să dispară după ce am urmărit o parte din intervenţia pe care acesta a avut-o în emisiunea A. Stroicescu de la Antena 3, când şi-a dat arama pe faţă. Ei bine, cetăţeanul nostru nu îşi dorea să muncească undeva, oriunde, să nu moară de foame şi să nu îl ia vecinii de bloc la ochi că e rău platnic. Nenea îşi dorea să fie coordonator proiect, coordonator nu ştiu la ce sau funcţionar în administraţie. Că, de!

Nu neg că o fi avut studii, dar, într-un oraş precum Câmpia Turzii, unde, sincer, nu văd ce prea poţi face, să stai cu coada pe sus mi se pare deplasat, mai ales în situaţia sa. Mă întreb dacă i s-ar fi propus să fie gunoier sau om de serviciu. Ar fi acceptat? Cu siguranţă că nu.

Nu am văzut nici o intervenţie televizată cu soţia, pardon, fosta. Cu siguranţă, biata femeie a avut un motiv bun să îl lase, acum, la bătrâneţe. Iar motivul nu este vreun arab cu tenul măsliniu si părul negru ca pana corbului, nici vreun ungur cu mustăţi stufoase, ci, probabil, chiar „vedeta” zilei.

Dar aşa e în România: dacă nu poate fi şef, cetăţeanul patriei preferă să încaseze, cu demnitate, ajutorul de şomaj, ajutorul social, să râgâie bere la crâşma din colţ, la vreo masă de plastic, murdară, să înjure Guvernul şi pe Băsescu şi apoi să plece să se culce, obosit de atâta dezbătut. Şi un gust amar, ca de leşie, i se lasă în gură românului, care se vede nevoit să mai dea pe gât o bericioaică, pentru a scăpa de senzaţia de deşertăciune…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s