Adrian Năstase, veşnicia şi Iulian Chifu.


Fostul premier, Adrian Năstase, vrea să experimenteze pe propria piele zicala potrivit căreia „veşnicia s-a născut la sat”. Şi aceasta după ce, cu un an în urmă, el încercase să îşi pună capăt zilelor şi să meargă în lumea umbrelor.

Revenind, fostul premier laudă, într-o postare de pe blogul personal, viaţa idilică de la ţară, când se trezeşte în cântatul cocoşilor. „M-am obişnuit să mă trezesc dimineaţa devreme, când cântă cocoşii în toată comuna. Mă uit apoi pe presă, pe internet, pe mesaje, scriu câte ceva până se luminează bine afară, când “fug” să văd ce mai e de făcut în curte. Mâine dimineaţă voi merge înapoi la Bucureşti. Timpul a trecut foarte repede.” Nu am înţeles dacă el merge, după ce scrie mesaje şi citeşte ziarele pe net, să dea de mâncare găinilor, să măture curtea şi să pună apă la pisici.

Probabil că tot când se îngână ziua cu noaptea, Adrian Năstase dă nişte palme virtuale şi consilierului prezidenţial Iulian Chifu, amintindu-şi cu nostalgie perioada lui „măi dragă”, când nu se mişca în front (nu neapărat al Salvării Naţionale…). Dar, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul tentativei de suicid, Năstase dă chix. „Din păcate, în timpul mandatelor lui Băsescu, consilierii săi, probabil încurajaţi de locatarul de la Cotroceni, iau parte direct la bătăliile politice. (…)Revenind la lecţia de dirigenţie a consilierului Chifu, care critica declaraţia premierului, considerând că este o problemă “modul de exprimare”, eu cred că Iulian Chifu ar fi putut să constate, mai întâi, lipsa de onestitate a celui pe care îl sfătuieşte, la Cotroceni”.

Un lucru e clar: s-a încheiat epoca Ilici şi Post Ilici.

Reclame

Un gând despre „Adrian Năstase, veşnicia şi Iulian Chifu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s