Baba şi Kalashnikovu’


Unii români sunt poeţi, alţii îşi descoperă doza de creativitate pe parcursul vieţii. Este şi cazul lui Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget. Noi, românii, am dovedit din nou că nu ştim să ne apreciem valorile. De ce spun acest lucru ştiut şi, concomitent, îngrijorător? Pentru că a fost nevoie să vină imperialiştii de la FMI să îi aprecieze iniţiativa ca fiind „creativă”.Imagine

Şi acum se naşte întrebarea: ce a creat? O idee, cea a înjumătăţirii ratelor la bancă. Liviu Voinea se teme, însă, să nu îi fie şutită soluţia de ieşire din nămol a populaţiei: „Dacă ideea se va dovedi greşită, a fost ideea mea. Dacă ideea se va dovedi bună, este a Guvernului”, a declarat acesta la ZF LIVE.

Ca să nu existe dubii, Voinea a explicat şi laboriosul proces al gândirii în urma căruia, asemeni unui bulgăre de tină ce capătă formă, s-a concretizat ideea de reducere a ratelor la bănci. „Vă spun şi de unde a venit ideea. În momentul în care discutam cu reprezentanţii sindicatelor din sistemul sanitar. Le-am spus că noi avem măsuri pentru medicii rezidenţi, poate găsim şi ceva în plus la salrii şi ne-au spus că „nu ajută 2-3% la ce rate au oamenii la credit””.

Concluzia este una singură. Nu ne va fi mai bine decât după ce ne vom purifica prin creaţie şi artă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s