Magda Bistriceanu: “pe scena politică se remarcă tot felul de secretare”


ImagineMagda Bistriceanu, membru Forţa Civică, vorbeşte, într-un interviu acordat blogului În prima linie, despre greutăţile întâmpinate de femei în politica dâmboviţeană, dar şi despre demnitarii corupţi. “Am convingerea ca la Jilava e loc pentru toți!”, a declarat aceasta.

În prima linie: Sunteţi o femeie care se implică active în politica românească, aveţi apariţii la televiziune, combateţi acid pe Fb. Este greu să fii femeie politician într-o societate misogină ca a noastră?

Magda Bistriceanu: Depinde cum te poziţionezi. Trăim într-o societate misogină. Dacă ne luăm după statistici, Parlamentul României ocupă locul 6 la misoginism în Europa.dacă e să gândim obiectiv, în afară de unele personaje feminine cu greutate, pe scena politcă se remarcă tot felul de secretare. Cred că este foarte important să avem o clasă politică în care să fie selectată valoarea, indifferent de sex. Prezenţa în politica românească a cât mai multor femei de mare substanţă ar fi probabil cel mai bun tratament împotriva misoginismului. NU susţin promovarea femeii doar pentru că e femeie! ! Marea Britanie a fost condusă 11 ani de Margaret Thatcher, doamna de fier. Germania a trecut prin criză sub conducerea Angelei Merkel. Cred că într-acolo ar trebui să privească femeile din politica românească.

În prima linie: Crin Antonescu afirma, în legătură cu plecarea la Soci a premierului Victor Ponta, că “pleacă la JO pentru deschidere, sper”. Dvs ce mesaj îi transmiteţi premierului?

Magda Bistriceanu: Să nu se mai întoarcă! Să nu uităm ce preocupări avea premierul in momentele cheie: În marţea neagră Victor Viorel Ponta era băgător de seamă prin Africa de Sud. În timpul vizitei Victoriei Nuland, se plimba în Italia. După accidentul din Apuseni, când trebuia să coordoneze operaţiunile de salvare, Ponta chefuia la cârciumă, asta in timp ce Aura Ion murea cu lacrimile inghețate pe obraz. Să supraviețuiești unui accident aviatic este un miracol, să mori din cauza unor incompetenți este o tragedie. Doi oameni au murit de frig din cauza unor incapabili . Mai nou premierul își dorește să pună ghearele pe STS, încălcând Constituția. România anului 2014 se sufocă sub povara minciunii unui om dublat de propria persoană. Dacă e sa-i transmit un mesaj, il parafrazez pe Președintele Traian Băsescu:” E timpul ca Victor Viorel Ponta sa guverneze, nu sa televizeze”.

În prima linie: Ipotetic vorbind, aveţi capacităţi extrasenzoriale şi puteţi vedea în viitor. Care shunt următorii demnitari chemaţi la DNA?

Magda Bistriceanu:  Înainte de a vedea viitorul ne uitam la prezent si nu putem ignora faptul ca în România au fost condamnaţi definitiv şapte miniştri şi 18 membri ai Parlamentului. Alți cinci miniştri şi alţi circa 20 de parlamentari, au condamnări într-o primă instanţă. De aceea avem parte de un atac la Justiție, atac susținut de marionetele baronilor locali. Ponta si Antonescu nu sunt străini de tot ceea ce se întâmplă. Procurorii și judecătorii au de finalizat în această perioadă, anchete și dosare de coruptie in care printre cei vizați sunt actualii și foștii demnitari : Liviu Dragnea, Dan Voiculescu, Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu, Marian Oprișan, Miron Mitrea, Ioan Oltean, Varujan Vosganian, Adriean Videanu, Ion Stan, Corneliu Dobritoiu și Alin Trășculescu. Cum văd eu viitorul în privința acestor indivizi certați cu legea? Justiția să-și facă datoria și cei vinovați să fie trași la răspundere indiferent de rang și funcție . Am convingerea ca la Jilava e loc pentru toți! Ce trebuie reținut! “Baronul” de Brăila, Bunea Stancu, avertisment pentru apropiaţii din USL: „Daca mă saltă DNA, vă trag pe toţi după mine! Nu pic ca prostul”

În prima linie: Îşi întoarce România faţa spre Est?

Magda Bistriceanu: Din păcate, din timpul tentativei de lovitură de stat din vara lui 2012 (căci a fost o tentativă de lovitură de stat) se pare că Estul și-a întors fața spre noi. Să ne aducem aminte cum postul de radio Vocea Rusiei sfătuia pe față pe liderii USL cum și ce trebuie să facă ca să preia controlul efectiv asupra României. Și de atunci semnalele interesului crescând al Rusiei de a își întări evoluția în România s-au înmulțit. Mai ales când, datorită gazelor de șist, țara noastră poate deveni independentă energetic și poate să se elibereze de dependența energetică față de Moscova și țări vecine. Cât despre clasa politică din România, sper (deși nu am nicio certitudine din partea politicienilor din USL) că experiența comunistă- datorată exclusiv influenței ruse, să fie o amintire atât de puternică încât să conștientizeze faptul că, politic, pentru România, soarele nu răsare niciodată de la Răsărit.

2 gânduri despre „Magda Bistriceanu: “pe scena politică se remarcă tot felul de secretare”

  1. Încă o codobatură hicleană care vede ”demnitari corupți” numai într-o parte. Păsăretul are vedere binoculară și uneori un suspect orb al găinilor zăpăcite. Realitatea e că mai corupți decât ”victimele loviturii parlamentare de stat”, validate de electorat, nu există. Concurența pentru locul I PE PODIUMUL TICĂLOȘIEI e mare. Nu mai dau exemple pentru că pe gheboșii mânjiți de mafia politică nici mormântul nu-i îndreaptă.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s