Sfântul Petru al presei româneşti


Lepădarea lui Petru este relatată de toţi evangheliştii. Şi toată lumea ştie episodul în care Petru, auzind că lumea îl asociază cu Iisus Hristos, a spus că nu îl cunoaşte.

Povestea biblică se repetă în zilele noastre.sfantul-petru De data aceasta, personajele sunt altele: Petru e Radu Moraru, iar Iisus, Traian Băsescu. Deşi pare blasfemică o asemenea asociere,mesajul transmis de jurnalistul Moraru pe blogul nasultv.ro se aseamănă izbitor cu lepădarea lui Petru de Hristos. Evident, cu mici adaptări contemporane. „Nu mai sunt băsist, dar regret acele vremuri”, susţine Radu Moraru.rm1

Acesta critică pe blog al doilea mandat al lui Băsescu, considerându-l „un eşec”, înţelegerile pe care şeful statului le-a făcut cu reprezentanţii USL, pactul de coabitare cu Ponta, dar şi promovarea Elenei Udrea.

Schimbarea macazului de către acest jurnalist încruntat, plat în gândire, ar trebui să ridice multe semne de întrebare… Oare părăseşte corabia? Oare Traian Băsescu urmează să fie „sacrificat”?

Întrebările mele sunt cu atât mai justificate cu cât nu l-am suspectat niciodată pe Radu Moraru de profunzime în gândire. Această convingere mi-a fost întărită în urmă cu ceva timp, atunci când au izbucnit protestele violente din Ucraina. L-am văzut pe jurnalistul deontolog cum adresează ambasadorului român de la Kiev întrebări demne de revista vreunui cămin cultural sătesc.   

Reclame

Un gând despre „Sfântul Petru al presei româneşti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s