Ce mai mâncăm, fraţilor?


Problema mâncării a fost, este şi va râmâne una de căpătâi în România. Nu e sărbătoare, vacanţă sau zi de post în care să nu fim bombardaţi cu reportaje despre ce mai mănâncă românii. Când nu sunt asemenea ştiri, televiziunile fac emisiuni în care se găteşte, unde, eventual, unii urlă la bieţii concurenţi că nu ştiu ce produs de care n-a auzit nici pământul nu are suficientă sare sau nu a făcut trei băşicuţe pe fund. Produsul, nu juratul.
E vară, aşa că nimic nu e mai simplu decât o salată. Ei, dar şi aici îţi trebuie meşteşug. Nu neapărat pentru a tăia legumele ca la carte, ci pentru a depista roşiile româneşti, de pildă, de alte „siliconate”. Prezentate pe post de trufanda, legumele rumeioare la exterior şi murături la interior aduc prejudicii însemnate consumatorului. Şi ce e mai bun lângă o roşioară rumenă ca obrajii unei fete mari decât o brânzică de la ţărani? Ei, aici e aici. Pentru că şi ţăranul nostru s-a şmecherit. Vorbeşte la mobil, înşeală la cântar şi face brânza din orice altceva, numai din lapte nu.
Deci, tăiem de pe listă roşiile şi brânza. Încercăm nişte castraveţi, o ceapă, poate şi ceva cărniţă. De pui. Şi aici e bai, cică puii sunt injectaţi cu hormoni şi de aia vedem copile pe la zece ani deja la pubertate. Deci, adio şi pui.menci
Pâinea. Dacă ne luăm după dr. Menci, tre să mâncăm numai Savoria. Ce te faci dacă eşti la ţară, departe şi acolo ăia aduc doar franzele de 80 de bani? Albe? Rişti sau ţii post negru?
Mierea. Greu, dar se mai găseşte şi miere naturală, fără zahăr şi alte chimicale prin ea. De cumpărat numai din locuri special amenajate etc.
Mezelurile – categoric nu! Coloranţi, conservanţi etc etc.
Fast food – NU!
Ce bem? Apă, dar de care? Bere, ar zice unii, dar de care? Poate nişte vin? Dacă e făcut din pastile?!!!?
Dacă murim, ce să alegem: crematoriul sau clasica groapă?
Şi, până la marea trecere, ce mâncăm?

P.S. Poza cu dr. Menci e luata de pe net. Nu stiu daca e trucaj sau e „pe bune”, dar cu siguranta e reprezentativa pentru articolul meu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s