An de an, multi isi platesc sarbatorile cu sange.


Pe vremea cand lucram in presa locala, la ziarul buzoian „Expresul”, am scris, in preajma Sarbatorilor de iarna, un articol intitulat „Pentru multi buzoieni, sarbatorile vor fi platite cu sange”. Nu faceam nici o referire la martirii Revolutiei si nici nu urma sa aiba loc vreun macel in urbe.

Ma refeream la sutele de oameni care pun ceva pe masa de Craciun fiindca si-au vandut sangele. Donatorii de la Centrul de Transfuzie Sanguina, oameni pentru care saracia nu este un cuvant cu adevarat cuprinzator si definitoriu, recurgeau la acest „negot” fiindca nu aveau alternativa. Fiindca fusesera mintiti ca votul lor le va aduce locuri de munca si un trai mai bun.

Nu pot sa nu ma intreb oare cati oameni, dintre cei pe langa care trecem zilnic, si-au vandut sangele in incercarea iluzorie de a simti bucuria unei mese de Craciun?

Publicat de Georgiana Arsene

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: