Violatorii Romaniei, incurajati de mentalitatea colectiva de Ev Mediu.


Cazul fetei violate din Vaslui a starnit destule polemici incat nu cred ca mai este cazul sa vin si eu cu un punct de vedere. Care este foarte simplu: doresc castrarea chimica a violatorilor si inchiderea pe viata in puscarie.

Problema, insa, asa cum bine au subliniat multi dintre comentatori, se afla in conceptiile invechite ale romanilor care, indiferent ca locuiesc la tara, in vreun sat netrecut pe harta patriei sau in mijlocul Bucurestiului, continua sa priveasca femeia ca pe o fiinta inferioara, demna de a fi doar bucatareasa, mama si obiect sexual, la dispozitia barbatului care, in mare mila lui, o poate feri de bataia rupta din Rai.

Am auzit destule comentarii gen: „S-a imbracat in fusta scurta, deci a cautat-o cu lumanarea”. Cum poate gandi cineva asa? Este dreptul fiecaruia sa se imbrace asa cum vrea, este o dovada de libertate si nicidecum una care sa genereze abuzuri. Este ca si cum cineva uita masina deschisa si gaseste casetofonul furat, pe motiv ca proprietarul autoturismului a invitat, practic, hotii, sa ii vandalizeze bunul.

O alta problema si, poate, cea mai grava, este ca in scoli nu se fac ore de educatie juridica si sexuala, prin care copiilor sa li se destupe mintea si sa vada dincolo de mentalitatea si ideile familiei din care fac parte.

Intrebarea care se pune, firesc, insa, este: cine va organiza aceste cursuri? Actualii dascali din scoli? Ar fi dezastruos. Si voi motiva imediat afirmatia mea care starneste, deja, destule spume la gura ipocritilor si atotsuficinetilor care, o data ce s-au vazut cu  un catalog in mana, au senzatia ca sunt niste mici Dumnezei, numai buni de adulat.

Revenind, ideea este simpla. Si ea porneste de la un studiu citit acum cateva zile in care se spunea, pe buna dreptate, ca elevii nu isi mai aleg ca modele in viata profesorii. Nu intru in polemici privind profesorii cu har, aia sunt din ce in ce mai putini.

Vedem cu totii cum an de an scolile se umplu de neaveniti, care, neputand fi angajati nici macar la Mega Image, vin sa distruga generatii intregi de copii. Ei nu sunt un model: nici vestimentar-dar fac o „crima” daca un elev se exprima prin felul in care se imbraca, iar dascalul nu pricepe asta si il complexeaza, umilindu-l-nici profesional-isi bazeaza predarea exclusiv pe memorarea unor continuturi fara aplicabilitate in viata reala. Citat-Voltaire

Copiii nu stiu care le sunt drepturile si obligatiile, nu stiu sa argumenteze un punct de vedere. O data scosi din linia imprimata de profesor, elevul nu este capabil sa explice o atitudine.

Exista, desigur, interese. Exista, desigur, oameni care nu au nevoie ca actualii copii sa fie adulti responsabili. Pentru ca nimeni nu mai are nevoie, la ora asta, in Romania, de oameni care gandesc si au curaj sa se exprime.

Situatia din invatamantul nostru va fi perpetuata mult timp, pentru ca actualii guvernanti si cozile lor de topor au nevoie de persoane usor de manevrat, obediente si nepregatite.

Nu neaparat in afara subiectului: titu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s