Tramvaiul 36. Oborul, ultima frontiera.


Ca sa imi procur, vorba lu’ mamaie, Dumnezeu s-o ierte, ceaiul negru datator de trezire in fiecare dimineata, trebuie sa merg la Obor. Ajung acolo cu minunatul tramvai 36 sau 14, depinde care vine primul. E o incantare sa mergi cu oricare dintre ele. Inca de la aparitia sa pe sine te loveste un miros care arata ca cetatenii patriei au declarat razboi pe viata igienei.

Trecand peste aceste „fitosenii”, ca, vorba aia, nu te obliga nimeni sa mergi cu tramvaiul si da-te la o parte sa urce oamenii batrani, stai intepenit pe scara, nu vezi ca sunt si altii care asteapta la rand, urci in mijlocul de transport in comun. Senzatia este de-a dreptul bacoviana: ai sentimentul ca mergi intr-un sicriu. Pe roti, evident.

Indicat este sa nu mancati nimic inainte de urcarea in tramvai. Zguduielile pot cauza probleme la stomac.

Imi aduc aminte ca am mers de cateva ori cu caruta la tara. Dar, sincer, calatoria era mult mai lina si mai placuta decat cu tramvaiul.index

O data instalat pe scaun, poti sa iti imaginezi mai mult decat sa vezi. Si asta din pricina geamurilor mizerabile. Dar Oborul nu ai cum sa il ratezi. Este imposibil sa nu vezi, orb sa fii, multimea colorata, cu burtile cazute peste elasticul bermudelor sau pantalonilor de trening, sa nu simti sunetul cojilor de seminte de pe asfalt trosnind sub picioare – abia atingi covorul moale, samanta-ti suna sub picior- sau sa nu auzi poeticele trimiteri la origini materne.

Drumul de intoarcere este la fel de idilic. Poate te vei simti murdar dar, cu siguranta, vei avea sentimentul ca, daca Oborul nu te-a omorat esti un om puternic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s