Apa si romanul, doi dusmani eterni.


In folclor exista numeroase ziceri despre apa. Una dintre ele suna cam asa: „Apa nu e buna nici in cizme”.

Tot despre relatia romanului cu apa citeam azi un articol aparut in Adevarul in care se spune ca romanii, multi la numar, sufera de ablutofobiei, adica le este frica sa faca baie. O doamna psiholog care si-a dat cu parerea zicea ca, potrivit statisticilor, aceasta boala se intalneste predominant in randul femeilor.

Pauza sa imi potolesc revolta stomacului, care vrea sa scoata afara felia de pandispan pe care abia am mancat-o. Deja imi amintesc, mai ceva ca Proust, mirosurile greu de suportat din tramvaiele bucurestene si din autobuze, in special dimineata, la pranz si seara. Adevarul este, dupa parerea mea, altul: omul care nu se spala este un nesimtit. Punct.

Oricum, nu cred ca boala este motivul pentru care, tot potrivit statisticilor, un roman consuma, anual, doar patru sapunuri si doua tuburi de pasta de dinti-dar bere la pet fara numar-asta e concluzia mea. Sunt romani care fac baie „generala” numai sambata. Am cunoscut din astia si recunosteau cu mandrie ca au acest obicei.baie

Am cunoscut copii care s-au speriat de apa calda. Si nu, nu stateau in creierii muntilor, ci intr-o zona centrala a Bucurestiului. M-am oripilat si am ramas asa.

Si totusi… Mai dati-o dracului de treaba, frate, si spalati-va!

Publicat de Georgiana Arsene

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: