Viata noastra unde e?


Desi se apropie sfarsitul de an, programul meu este mai incarcat ca de obicei. Si la fel vad ca se intampla si la cei din jur. Termene limita, telefoane peste telefoane, planuri de realizat, nebunie, uitam sa mai traim, reusim sa ne mai tragem sufletul doar in pauza de tigara, daca nu trebuie si atunci sa raspundem mesajelor venite, agresiv, in viata noastra sa ne aminteasca doar ca mai avem 3 zile si nu ne-am indeplinit planul.

Si asa, seara punem capul pe perna nu cu gandul la lucruri frumoase, ci franti de oboseala si griji, dorind sa vina Sarbatorile sa avem si noi un strop de liniste si tihna, sa iesim din iuresul in care o societate tot mai consumista ne trage.

Mai traim sau suntem doar robii muncii si ai banilor? Mai stim sa ne bucuram de apropierea celor dragi, de vocea parintilor, de spiritul Sarbatorilor? Sau este nevoie doar sa aflam ca unul dintre parinti sufera de o boala incurabila pentru a ne da jos din acest carusel si a sta, pret de o clipa, cu oameni care nu au cerut decat o clipa din timpul nostru. Clipa pe care nu am vrut, in egoismul nostru si in orgoliul nemasurat dat de efemere reusite profesionale, sa o dam. Si acum plangem si ne dam seama ca timpul nu poate fi intors. Ca lucruri care acum un an existau acum nu mai exista in aceeasi forma si ne rugam ca ele sa nu moara, apoi ne intoarcem la iuresul vietii si ne ingropam bucuriile si suferintele in munca.

Uitam sa traim, dar, cel mai grav, este ca uitam ca nimeni nu este vesnic. Si ca, oricat de sus am ajunge pe scara ierarhica, nimic nu poate umple un suflet gol.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s