Pe profesori ii apara cineva?


Ii vezi zilnic in scoli cu catalogul sub brat si cu carti in maini. Nimeni nu stie ce e in sufletul acestor oameni, haituiti din toate partile, care se lupta nu doar cu un sistem din ce in ce mai birocratizat, ci si cu lipsa de educatie, tot mai acuta, a multor elevi si a parintilor lor, cu lipsa banilor si a dotarilor din scoli.

S-ar putea zice ca sunt niste supra oameni, care reusesc, din ce in ce mai greu, sa isi faca meseria, in conditiile in care, chiar si pentru o banala imprimanta, trebuie sa apeleze la sustinerea financiara a parintilor. Si atunci, isi calca pe mandrie si cer acestora sa ajute la dotarea salii de clasa.

Realizarea meseriei de dascal se transforma, din zeci de cauze, intr-un sir nesfarsit de compromisuri si consum nervos, tot mai greu de suportat.

Profesorii sunt vinovati daca elevii incearca sa faca sex in toaleta scolii, de parca ar putea controla instinctele netinute sub control, tot ei sunt vinovati daca acestia nu invata, in conditiile in care clasele sunt numeroase si este greu sa aloci timpul necesar aprofundarii cunostintelor fiecarui scolar.

Si atunci, se intampla ca dascalul sa fie si batut de un parinte care, neintelegand ca educatia nu se face numai la scoala, ci ii intra in obligatii, vine si arunca nu doar cu noroi metaforic in bietul om, ci, asa cum s-a intamplat la Dorohoi, se napusteste chiar la bataie.

Si atunci, nu pot sa nu  ma intreb: pe profesori cine ii apara? Cum se poate apara dascalul, in conditiile in care el nu il poate pedepsi nici pe elevul, nici pe parintele agresiv?

Nu zic ca nu sunt si cazuri in care un dascal este agresiv. Dar astea sunt cazuri izolate. Din punctul meu de vedere, problema sigurantei in scoli devine una de interes major, care, din pacate, nu este rezolvata.

 

Publicat de Georgiana Arsene

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: