Ganduri pentru copii


Am citit cu tristete despre cazul copilului omorat cu pietre de niste elevi pentru ca s-a dus sa ciuguleasca bucatele de corn scolar de la sora sa. Si primul gand a fost ca sunt neputincioasa in fata acestor drame.

M-am intrebat de ce parintii baiatului nu aveau bani nici macar de paine si il lasau sa fie victima umilintelor pentru a-si astampara foamea. Nu vorbim despre alte trebuinte, nu vorbim despre dorinta baiatului de a avea gadgeturi. Nu. Vorbesc despre nevoia chinuitoare de a-si astampara foamea.

Iar copiii criminali nu au patit nimic. Nici invataoarele care nu i-au supravegheat. Nici parintii care nu i-au invatat ca nu trebuie sa haituiasca un amarat, mai ceva ca pe un caine.

Flamandul a murit. Nu de foame, ci pentru ca o piatra l-a nimerit in cap.

Alte sute de mii de copii adorm seara visand ca mananca pana se satura. Nu au nici o perspectiva, nici macar aceea de a fi satui. Macar o data la nu stiu cat timp.

Alti copii se sinucid. Din pricina dorului de parintii plecati departe, sa le asigure un viitor, din pricina certurilor dintre adulti, din pricina indiferentei celor care ar fi trebuit sa aiba grija de ei.

Ei nu reprezinta o prioritate pentru nimeni. Niciodata. Se sting in mizerie si suferinta, neintelegand de ce viata a fost atat de dura cu ei.

Televiziunile, opinia publica, toata lumea se preocupa de politica, bani, faima, monden. Cazurile sociale devin subiect de rating. Durerea acelor suflete nu preocupa pe nimeni.

In goana voastra nebuna dupa orice, opriti-va pentru o clipa. Priviti lacrimile unui asemenea copil, aplecati-va asupra lui, imbratisati-l si vorbiti-i. Cautati sa ii aflati durerile si bucuriile, nu il tratati ca pe unul care nu pricepe.index

Pentru ca, de multe ori, copiii inteleg mai mult decat credem noi. Pentru ca, astfel, o viata ar putea fi salvata.

Educati-va copiii astfel incat sa nu ii mai agreseze pe cei saraci si oropsiti. Nu e vina lor ca sunt in aceasta situatie. Invatati-i ce inseamna empatia. S-ar putea ca rautatea pe care o semanati in sufletul lor sa se intoarca precum un bumerang.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s