De ce jurnalismul buzoian e la pamant? De-aia!


Ziarul Opinia prezinta o tentativa de ancheta in cazul tinerei moarte la un concert organizat in Piata Dacia, incapatanandu-se sa arate lumii cum un bun subiect de presa poate fi facut praf.

In primul rand, tonul articolului este unul moderat spre impaciuitor. Obiectivitatea, din pacate, nu inseamna edulcorare. „Modul in care s-au petrecut lucrurile dupa ce fetei i s-a facut rau ridica totusi cateva semne de intrebare” scriu cei doi semnatari ai materialului. Gresit. Faptele vorbesc de la sine si sunt ele insele grave semne de intrebare privind felul in care institutiile aflate in slujba cetateanului, platite din banii contribuabililor inteleg sa isi faca treaba.

Absenta unei ambulante de la fata locului, in conditiile in care legea prevede clar acest lucru nu este o neglijenta, este chiar un atac la siguranta cetateanului. Raspunde cineva pentru asta? Institutiile respective tac malc. In fond, aflam cateva randuri mai tarziu, contractul de desfasurare a concertului a fost semnat cu vechea administratie.

Pai, de ce nu spuneti asa, fratilor? Acum e limpede si mortii cu mortii, viii cu viii. Eventual, traiasca berea!

Ma intreb, insa: legea s-a schimbat intre timp? Nu. Si atunci?

Nici reprezentantii Ambulantei Buzau nu sunt miscati de intamplare. Directorul unitatii a rugat jurnalistii sa revina cu un telefon peste o ora pentru declaratii. Despre ce vorbim aici? Cui ii trebuie declaratii? Despre ce vorbim? Despre o incalcare a legii si despre fuga de raspundere a celor care au ajuns in fruntea unor institutii. Care directori ar trebui vazut cum au ajuns acolo si care sunt relatiile lor cu celelalte institutii buzoiene. Relatii pe linie profesionala, desigur, legala si cat se poate de transparenta.

Oare presa, considerata a patra putere in stat, nu poate face un denunt impotriva tuturor acelora care se spala pe maini acum? A acelora care prefera sa nu mai raspunda la telefon si sa se inconjoare de raspunsuri formulate in limba de lemn?

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s