Dughin: „Am fost acuzat că susţin Statul Islamic”.


Georgiana Arsene

Prezent la Bucureşti, cu prilejul lansării cărţii „Destin eurasianist”, filosoful şi politologul rus Aleksandr Dughin, cunoscut publicului larg din România drept „ideologul lui Putin”, a vorbit deschis despre felul în care interesele trusturilor de presă schimonosesc realităţile.

Fapt care a putut fi observat şi la noi la numai o zi, două, după momentul lansării, atunci când, din dorinţa de a aduce în derizoriu evenimentul, unii s-au apucat să scrie vrute şi nevrute. Mă mir că nu s-au legat şi de culoarea şosetelor lui Constantin Pârvulesco.

Pe tot parcursul lansării, Dughin a vorbit despre anexarea Crimeei-subiect încă neînţeles în România, despre greşelile Rusiei, despre faptul că el critică Rusia tocmai pentru că o iubeşte, dar şi despre „Rusia lui Putin”, fără să detalieze prea mult acest concept.

A face aceste afirmaţii în România, stat cu presă rusofobă, poate echivala fie cu un act de mare curaj, fie cu o greşeală, putându-se interpreta că Dughin a dat apă la moară jurnaliştilor care servesc presa pe care am catalogat-o deja.

„Dacă omul iubeşte, el poate să critice ceea ce iubeşte. Însă este vorba despre faptul că afirmaţiile mele sunt schimonosite”, a afirmat Dughin, care a adăugat că, de-a lungul timpului, a citit afirmaţii pe care el nu le-a făcut niciodată: „am făcut afirmaţii diametral opuse”, a menţionat el.dughin

Dughin a dat exemplul unui articol pe care l-a scris la rugamintea unui prieten pentru publicaţia Financial Times. „Amintea vag despre ce scrisesem eu” a declarat politologul rus, care a explicat, apoi, că a purtat o întreagă corespondenţă cu jurnaliştii publicaţiei.

Chiar şi aşa, articolul a apărut în maniera dorită de Financial Times, cu unele adăugiri pe care Dughin nu le făcuse vreodată.Pentru a dovedi că jurnaliştii americano comit erori şi că îi pun în cârcă nişte lucruri pe care nu le-a spus, politologul rus dă cărţile pe faţă: „Am publicat întreaga corespondenţă, după care am fost declarat nazist”.

Americanii sunt, însă, inventivi, cei de la FoxNews „dându-le clasă” colegilor de la Financial Times, după ce au găsit legături „serioase” între Dughin şi Statul Islamic (ISIS): „Am fost învinuit că susţin Statul Islamic” a explicat Dughin care, cerând să i se argumenteze acuzaţia, a primit un singur răspuns: „Este evident”.

 

1 comentariu


  1. https://polldaddy.com/js/rating/rating.jsDupă ce ne-au vandalizat țara în numele democrației, unii propagandiști miopi ai globalismului cu orice preț, ne impută minima libertate de a cunoaște, analiza și comenta opera și personalitatea unui gânditor profund și echidistant ca Aleksandr Dughin, numai pentru motivul că s-a născut în est, lângă noi. Mergând pe această linie, ne putem pomeni într-o zi că ni se interzice să-i recitim pe Dostoievski, Tolstoi, Cehov și Esenin, numai așa pentru că nu i-au citit ei și pentru că ei nu știu să trăiască altfel decât în postura de penibili „toboșari ai timpurilor noi”, dârla-dârla pe mălai…/soroșismul e un rai.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s