La Buzău, facerea de bine egal… de mamă.


Georgiana Arsene

Oraşul-martir Buzău nu are nevoie de centru ştiinţific, în schimb mall-urile apar mai ceva decât ciupercile după ploaie. Să fie aşa de mare puterea de cumpărare a buzoienilor? Mă îndoiesc…

În fine…  Ieri, a avut loc şedinţa Consiliului Local. Un punct fierbinte, pe ordinea de zi, informează cotidianul „Opinia” a fost aprobarea cooperării municipiului cu Asociaţia Club Rotary Buzău în scopul realizării în comun a proiectului „Centru ştiinţific destinat apropierii elevilor şi tinerilor buzoieni de ştiinţele exacte şi tehnologiile moderne”.

În paranteză fie spus, cine a trecut măcar o dată prin zona Romcarbon-Fabrica de Bere cu maşina şi-a putut da lesne seama că faza cu „tehnologiile moderne” este un concept fără aplicabilitate la Buzău. Pentru cei care nu ştiu despre ce vorbesc, le spun doar că drumul este plin de hârtoape şi că este mai degrabă potrivit pentru sporturi extreme decât pentru transport chipurile civilizat. Adică nu au ce căuta tehnologiile moderne în Evul Mediu Timpuriu.

Sceptici din fire sau doar temându-se că primarul Toma ar putea să agite iar apele captive, încă, în matca boşcodismului, liberalii buzoieni au luat atitudine. Şi altitudine. Adică au spus, mai pe şleau, că, dacă nu au toate datele privind titularul proiectului, precum şi condiţiile exacte ale cooperării-un aspect extrem de important, deoarece la Buzău nu poti încheia un deal dacă nu discuţi în prealabil ce şi cum, vorba aia, „pă persoană fizică”- le trebuie timp de cugetare. „Mă îndoiesc, deci, cuget, cuget, deci exist”, a zis unul, Descartes. No problem, a murit demult, aşa că liberalii buzoieni nu trebuie să îşi bată capul întrebând pe cine susţine ăsta sau dacă e adus de Toma. „Sigur, este extraordinar să se facă aşa ceva, pe un teren pe care îl primim, cu investiţia altcuiva, însă pare prea frumos. Nu cumva se urmăreşte altceva, ne putem gândi că poate cineva vrea să îşi asigure o altă intrare cu utilităţi pe banii municipalităţii într-o anumită societate sau mai ştiu eu ce. Nu am cerut decât timp să studiem problema. Atât”, a declarat consilierul liberal Liviu Barbu, citat de Observatorul Buzoian, via Opinia Buzău.

Ce înseamnă pentru Barbu „să studieze problema”?

Închei apoteotic acest articol despre importanţa acordată de liberalii buzoieni educaţiei tinerelor vlăstare:

„Voi, creatori ai artei pure,

Ce staţi acuma la pădure

Să fiţi atenţi când vă plimbaţi

Să nu călcaţi în ce creaţi!” – Păstorel Teodoreanu

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s