Corado la mare


Georgiana Arsene

O dată cu venirea verii, Corado s-a gândit că nu poate sta în Bucureşti sau la mă-sa, la ţară, aşa că trebuie musai să plece pe litoral. Bani nu prea avea, dar el era decis să traiască precum „la douăzeci de ani, fără griji şi fără bani”. La urma urmei, îşi spunea el, de stat o să stea la o mătuşă a unui coleg, în schimbul menajului, aşa că problema era ca şi rezolvată.

Ajuns la mare, Corado şi-a luat un cearceaf,  o Cola, telefonul să facă poze şi ochelarii de soare. Şi o carte, să aibă din ce să îşi facă nişte cornete pentru seminţe, că ziarul l-ar fi luat vântul.

Urmări cu atenţie copilaşii ce se jucau în nisip. Puse ochii pe o mămică ce părea singură-înaltă, blondă, picioare lungi, cu un copilaş de vreo doi anişori de mână, care făcea castele de nisip. După ce se şterse la gură şi îşi afundă ochii în orbite, plăcut surprins de prezenţa nimfei, Corado se apropie de cei doi.

„Bună, drăguţă”, încercă el o conversaţie.

Blonda îl privi de sus până jos. Constată cu dezgust că bărbatul din faţa ei nu îşi mai tăiase unghiile de la picioare de când se încheiase colectivizarea şi că dinţii dădeau indicii sigure despre obiceiurile lui alimentare.

„Nu am mărunt” spuse ea şi îi întoarse spatele.Imagini pentru blondes on the beach

„Păpuşă, eu nu vreau bani”, replică la rândul său Corado. „Permite-mi să te iniţiez în tainele construirii de castele de nisip. Am o metodă proprie şi personală. Băieţelul-mai spuse el-este frăţiorul mai mic?”

Blonda se abţinu cu greu să nu îi ardă vreo două. Până la urmă, îşi înfrână pornirile violente numai la gândul că ar putea lua vreo boală de piele la contactul-fie el şi în spirit coercitivo-civic-cu pielea lui Corado. Se mulţumi să facă o grimasă de dezgust, fapt interpretat de bărbat în maniera sa tipică, adică pe dos şi în interes personal, într-un mod în care nici cel mai experimentat psihiatru nu ar fi putut să o facă, dacă ar fi trebuit să mimeze demenţa:

„Ah, nu e cazul! Mie îmi plac mult copiii. Da… Nu mă deranjează că ai unul” rânji el, spre dezgustul blondei.

Adevărul este că lui nu îi plăceau copiii. Iar un exemplu în acest sens stă chiar faptul că, în urmă cu ceva ani, bătea toti preşcolarii din zona sa. Unul nu scăpa nealtoit de Corado. Le dădea câte un şut în fund şi îi trăgea de urechi.

În spatele lui Corado apăru o umbra. Uriaşă. Corado crezu că este eclipsă. Nu avea să fie prea departe de adevăr, pentru că o namilă de om îi dădu un pumn în ochi. Corado se dezechilibră. Nu avu timp să se dezmeticească, deoarece un al doilea pumn îi făcu o vânătaie simetrică.

Era iubitul blondei şi tatăl micuţului…

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s