Vladimir Putin, propaganda occidentală şi lupta pentru viaţă


Georgiana Arsene

Deşi s-a încheiat de câteva zile, campania demarată de Asociaţia „Pro Viaţă” din Federaţia Rusă merită a fi adusă din nou în discuţie. Şi aceasta deoarece subiectul nu numai că nu este epuizat, dar merită revenit asupra sa oricând.

Detalii despre iniţiativă găsiţi aici. Semnăturile au fost deja trimise preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

Toată această iniţiativă trebuie privită şi din alt unghi: acela al ilustrării liderului rus într-o altă lumină decât cea de dictator şi criminal pe care propaganda occidentală i-o face, ajutată chiar de cetăţeni de marcă ai statului pe care Vladimir Putin îl conduce.

Am citit cu destulă greutate cartea marelui şahist Garry Kasparov, „Vine iarna! De ce trebuie opriţi Vladimir Putin şi inamicii lumii libere”, pentru că nu mi-a venit să cred că un singur om ascunde în el atâta ură.

Ură care se revarsă în fiecare pagină a cărţii dar care izbucneşte, asemeni unui vulcan, în ultimele pagini, acolo unde paralela între Adolf Hitler şi Vladimir Putin este făţişă. „Ca unul dintre avangardiştii analogiei şi ai paralelelor de rău augur, am resimţit, ca o ironie a sorţii, rapiditatea cu care comparaţia între Putin şi Hitler s-a transformat, în presă, din ceva scandalos într-un clişeu, indiferent de situaţie. În mod cert, aroganţa şi limbajul lui Putin ne amintesc tot mai mult de comportamentul lui Hitler”. Op cit, pagina 311.

Garry Kasparov este creaţia Occidentului. O recunoaşte chiar el: „Această lucrare este, prin ea însăşi, o recunoaştere adusă numeroaselor persoane care m-au educat şi inspirat în ultimii zece ani, ca activist pentru drepturile omului (şi Soros luptă şi finanţează mişcări pentru drepturile omului, nu-i aşa? – n. Georgiana Arsene) şi, de aceea, voi folosi acest spaţiu pentru a le mulţumi celor care au transformat educaţia şi inspiraţia într-o carte. Image result for garry kasparov

Chris Parris -Lamb, agentul meu de la Compania The Gernert, m-a impresionat, încă de la prima noastră întâlnire, prin pregătirea şi energia sa. Chris şi editorul nostru de la Public Affairs, Benjamin Adams, au avut un rol esenţial în a stabili rapid modul în care un amalgam de idei, istorii, amintiri, analize, evenimente actuale şi opinii se putea transforma într-o poveste coerentă, cu un mesaj vital. Fondatorul PublicAffairs, Peter Osnos, are un fler deosebit pentru ştiri importante, iar susţinerea lui plină de entuziasm faţă de această carte a reprezentat un imbold puternic.

Mulţumiri speciale lui George R.R. Martin pentru superba lui serie, „Cântec de gheaţă şi foc”, şi pentru serialul HBO realizat după aceasta, „Urzeala tronurilor”, care a inspirat titlul acestei cărţi. ” Idem, pag 337

La polul opus, fostul preşedinte american, Barack Obama s-a pronunţat pentru „dreptul femeilor de a alege” şi de a face avort.  

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s