„Sufrageria domnului Oprea”, varianta Dragomir


„Vedem implicarea Securităţii 2.0!”

Georgiana Arsene

Fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, continuă seria dezvăluirilor. Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, la care a făcut menţiunea că jurnaliştii nu au venit în număr prea mare, Dragomir a prezentat unul din cele mai dure mandate de interceptare, a cărui principală ţintă a fost Călin Popescu Tăriceanu.Fotografia postată de Daniel Dragomir.

El a menţionat că documentul reprezintă o „dovadă clară a poliţiei politice”. El susţine că, în perioada 4 iulie-6 noiembrie 2014, o serie de oameni politici din România s-au aflat sub un mandat de interceptare extrem de strict, care avea în vedere verificarea aspectelor pe care le desfăşoară în timpul campaniei prezidenţiale. „Acest mandat, unul dintre cele mai dure mandate pe care eu le-am văzut vreodată şi care cuprinde, printre altele, interceptarea comunicaţiilor, dar şi supraveghere video, audio a persoanelor, localizare, urmărire prin mijloace tehnice specifice este un mandat care are peste 80 de persoane ca ţinte.”, a declarat Dragomir.

Fostul ofiţer SRI a făcut referire şi la un subiect ce a suscitat interesul presei din România încă din momentul aruncării pe piaţă. Este vorba despre episodul desfăşurat în „sufrageria lui Oprea”. „S-a discutat despre sufrageria domnului Oprea.. Acest mandat şi acest dosar ne duc cu gândul la o altă ipoteză şi anume a faptului că în 2014 în funcţiile de răspundere ale statului român, pe care l-au transformat într-un stat arestat, s-au aflat  aceiaşi oameni ca în 2009”  a precizat Dragomir. El se întreabă dacă, nu cumva, acesta este răspunsul la poziţia oficială a actualului preşedinte al României care a exclus posibilitatea existenţei statului paralel. „Vedem implicarea Securităţii 2.0 într-o campanie electorală” .

El şi-a argumentat declaraţia prin aceea că, în timpul campaniei electorale din 2007 au existat echipe operative mixte „dintre DNA şi SRI care s-au ocupat de aceste ţinte. Aceste ţinte cuprind toate partidele politice din România, cu excepţia USR”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s