Un român „lucid nu poate fi anti-american”!


Jigniri fără precedent ale unui fost ministru român de externe

Georgiana Arsene

Diplomatul Teodor Baconschi laudă exagerat Statele Unite ale Americii şi jigneşte grav o parte a românilor, după cum se poate vedea dintr-o postare a sa de pe reţeaua de socializare.

El consideră că un român „lucid” nu poate avea gânduri anti-americane. „Lăsăm deoparte puterea economico-financiară, militară, culturală şi ştiinţifică” spune Baconschi, care adaugă că „lăsăm” şi universităţile, dar şi „geniul celei mai bune Constituţii democratice”.

Cu alte cuvinte, orb să fii şi să nu vezi că democraţia, pacea, iluminarea vin din SUA.

Discursul său pro american, cu accente de vasalitate, atinge apogeul în cea de-a doua parte, unde SUA ne sunt prezentate ca apărătoarele şi eliberatoarele noastre de sub jugul sovietic. „Dar cum putem să nu realizăm că TOATE ACESTEA au fost de natură să înfrângă URSS? Şi deci să pună capăt dictaturii comuniste?”

Mai mult, Baconschi pare să ia durerile poporului asupra sa şi să se transforme, vorba lui Octavian Goga, „într-o trâmbiţă de alarmă”, atunci când vorbeşte despre comunism: „ne-a provocat imense suferinţe, ne-a ţinut pe loc, ne-a izolat de lumea civilizată şi ne-a dezbinat naţiunea”.

Să nu uităm că acelaşi Teodor Baconschi care azi laudă SUA ca fiind în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare îi închina o odă deşănţată Elenei Udrea, cu menţiunea că trebuie să facă eforturi monumentale de a nu cădea sub farmecul blondei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s