Un an de la tragedia care a decimat Ansamblul Alexandrov


Imagini dincolo de timp, la Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură

 Georgiana Arsene

În urmă cu un an, lumea era zguduită de vestea că o parte din Ansamblul Alexandrov şi-a pierdut viaţa într-un accident aviatic. La momentul respectiv, presa rusă a scris că „Erau artişti de neînlocuit”.

Corul Armatei Roşii este un simbol al Rusiei. A fost fondat în 1928, iar atunci era dirijat de generalul şi compozitorul Alexander Alexandrov. Bagheta a fost preluată, apoi, informează ştirile tvr, de fiul lui, Boris, iar în ultima perioadă, înainte de tragedie, dirijor a fost Valery Khalilov. Numele său se afla, de asemenea, pe lista victimelor.

A făcut turnee în mai mult de 70 de ţări. „Alexandrov” era un simbol al culturii ruse.

Directorul Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură, Natalia Muzhennikova, a postat, astăzi, un mesaj de aducere aminte pe pagina sa de socializare. „Ghiorghi Osipov era partea Ansamblului Alexandrov cea mai performantă parte care a murit în ziua de Crăciun pe 25 decembrie la Marea Neagră. Pomenire veşnică”. Fotografia postată de Natalia  Muzhennikova.

Alături de acest mesaj, directorul a distribuit şi fotografii cu Ghiorghi Osipov, în timpul unei vizite făcută Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură în anul 2015. Fotografia postată de Natalia  Muzhennikova.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s