„A murit singură, pe o targă de urgenţă”


Drama unei bătrâne din România, tratată cu indiferenţă

 Georgiana Arsene

A plecat din România şi a murit în Spania, singură, pe un pat de spital. Este drama Aureliei Doina, o româncă în vârstă de 64 de ani, ce a stat 12 ore în spitalul spaniol unde avea să îşi dea ultima suflare. „A murit singură, fără să fie îngrijită, aşteptându-şi rândul ore întregi pe o targă de urgenţă la Spitalul San Juan de la Cruz de Ubeda”, notează site-ul Rincones de Espania.

Timp de 12 ore, nimeni nu s-a interesat de soarta Aureliei. Potrivit unor surse din interiorul spitalului, incidentul s-ar fi petrecut în data de 21 decembrie, notează Antena 3. Cu toate că starea sa era gravă, nimeni din personalul spitalului nu a tratat-o ca pe o prioritate, motivul fiind unul de-a dreptul hilar: femeia era însoţită. Protocolul spitalului prevedea că prioritari sunt pacienţii care vin neînsoţiţi.Image result for lumanare

În jurul orei 14.00, femeia a fost pusă în sala de aşteptare, unde se pare că a fost strigată de mai multe ori. Nu a putut, însă, să răspundă, iar acest fapt i-a grăbit sfârşiul: medicii au crezut că nu este prezentă.

Nici la schimbul de tură de la ora 22.00 nu s-a îngrijit nimeni de starea bătrânei. Câteva ore mai târziu, un angajat al spitalului a întrebat cine este persoana care respiră greu. Era deja ora 2.00, iar Aurelia Doina îşi dădea ultima suflare.

Potrivit El Mundo, a fost demarată o anchetă.

SURSA FOTO: ORTODOXCRESTIN.COM 

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s