„A murit singură, pe o targă de urgenţă”


Drama unei bătrâne din România, tratată cu indiferenţă

 Georgiana Arsene

A plecat din România şi a murit în Spania, singură, pe un pat de spital. Este drama Aureliei Doina, o româncă în vârstă de 64 de ani, ce a stat 12 ore în spitalul spaniol unde avea să îşi dea ultima suflare. „A murit singură, fără să fie îngrijită, aşteptându-şi rândul ore întregi pe o targă de urgenţă la Spitalul San Juan de la Cruz de Ubeda”, notează site-ul Rincones de Espania.

Timp de 12 ore, nimeni nu s-a interesat de soarta Aureliei. Potrivit unor surse din interiorul spitalului, incidentul s-ar fi petrecut în data de 21 decembrie, notează Antena 3. Cu toate că starea sa era gravă, nimeni din personalul spitalului nu a tratat-o ca pe o prioritate, motivul fiind unul de-a dreptul hilar: femeia era însoţită. Protocolul spitalului prevedea că prioritari sunt pacienţii care vin neînsoţiţi.Image result for lumanare

În jurul orei 14.00, femeia a fost pusă în sala de aşteptare, unde se pare că a fost strigată de mai multe ori. Nu a putut, însă, să răspundă, iar acest fapt i-a grăbit sfârşiul: medicii au crezut că nu este prezentă.

Nici la schimbul de tură de la ora 22.00 nu s-a îngrijit nimeni de starea bătrânei. Câteva ore mai târziu, un angajat al spitalului a întrebat cine este persoana care respiră greu. Era deja ora 2.00, iar Aurelia Doina îşi dădea ultima suflare.

Potrivit El Mundo, a fost demarată o anchetă.

SURSA FOTO: ORTODOXCRESTIN.COM 

Publicat de Georgiana Arsene

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

Un gând despre „ „A murit singură, pe o targă de urgenţă”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: