Irlandezii aruncă pâinea în pereţi, românii, bani în apă.


Obiceiuri ciudate de Anul Nou în lume.

 Georgiana Arsene

Sfârşitul anului aduce în prim-plan nu doar bilanţuri, ci şi speranţe în mai bine. Şi, fiindcă nu pot influenţa viitorul, oamenii din întreaga lume respectă o serie de tradiţii care, zic ei, sunt aducătoare de noroc şi prosperitate.

În Danemarca, toate farfuriile nefolosite sunt păstrate până pe 31 decembrie, apoi sunt sparte de tocul uşilor tuturor prietenilor şi rudelor, notează descopera.ro.

Tot danezii, de Anul Nou, se urcă pe scaune şi sar pe ele, considerând că, astfel, vor atrage norocul de partea lor. Image result for dali ceasuri

La miezul nopţii, în Ecuador se ard sperietori de ciori umplute cu hârtie. Nici fotografiile din ultimul an nu au o soartă mai bună, ele fiind arse tot în semn de noroc. Evident, dacă sunt compromiţătoare, arderea lor nu poate aduce decât noroc. Dar, desigur, acesta nu e decât un comentariu maliţios…

Spaniolii se forţează să înghesuie 12 boabe de strugure în gură, la miezul nopţii, pentru a avea parte de noroc în anul următor.

Filipinezii cred că totul trebuie să fie rotund, reprezentând, astfel, monede şi aducând bogăţie. Cu alte cuvinte, totul trebuie să fie rotund, începând cu alimentele.

Firi pasionale, locuitorii Americii de Sud cred că pot determina soarta în noul an purtând lenjerie de corp colorată. Lenjeria de corp roşie simbolizează găsirea iubirii, cea aurie bogăţia, iar cea albă, pacea.

Japonezii sună clopotele de 108 ori, potrivit tradiţiei buddhiste că acest lucru aduce purificare. Ei consideră că este benefic să intri în noul an cu zâmbetul pe buze, ca să ai noroc.

Locuitorii unui sat din Peru „se purifică” print-o metodă care nu le este străină nici unor români. Peruanii se bat cu pumnii pentru a-şi rezolva problemele. O dată „răcoriţi”, ei încep anul de la zero.

Elveţienii marchează Anul Nou aruncând cu îngheţată pe podea.

Românii cred că atrag binele în noul an dacă aruncă în apă monede, în timp ce belgienii urează un An Nou fericit vacilor!

Bolivienii obişnuiesc să pună monede în prăjituri, iar cine găseşte bănuţul are noroc în anul viitor.

Dacă nu vă place apa, atunci nu este indicat să treeţi prin Puerto Rico în noaptea dintre ani. Şi aceasta deoarece oamenii obişnuiesc să arunce găleţi cu apă pe geam, considerând că, în felul acesta, alungă spiritele rele.

Francezii, în schimb, preferă să consume un teanc generos de clătite.

Dacă mergeţi în Venezuela trebuie neapărat să purtaţi valize toată ziua, ei sperând că vor avea un an plin de călătorii. Atenţie, numai în Venezuela, pentru că, în România, să stai o zi întreagă cu valiza te poate face susţinător #rezist!

Şi thailandezii aruncă pe geam găleţi cu apă, dar, pe lângă asta, ei se mai şi murdăresc reciproc cu talc gri.

O tradiţie cel puţin bizară este în Chile, unde familiile preferă să petreacă în compania morţilor, dormind în cimitir.

Irlandezii aruncă în pereţi cu pâine, ca să alunge spiritele rele. În Africa de Sud, însă, lumea aruncă pe geam mobilă.

Siberienii preferă să sară în lacurile îngheţate, pe trunchiuri de copaci.

Finlandezii prezic viitorul aruncând cositor topit într-o găleată cu apă şi interpretând forma rezultată.

Locuitorii din Panama îşi încep anul după ce ard efigii ale tuturor oamenilor faimoşi.

Scoţienii nu se dezic nici de Anul Nou. Aici, tradiţia cere ca prima persoană care trece pragul unei case, în Anul Nou, să aducă un cadou norocos.

Locuitorii Estoniei mănâncă de şapte ori pe zi de Anul Nou, ca să atragă prosperitatea. Nu se ştie dacă şi reuşesc cu adevărat, dar măcar uită de dietă pentru o zi.

Publicat de Georgiana Arsene

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: