Studenţii de la Tmişoara, îndoctrinaţi de „partenerii” României


Ministerul Apărării Naţionale prezintă evenimentul ca pe unul benefic. Întrebarea care rămâne este cum au fost convinşi studenţii să participe.

Georgiana Arsene

Un anunţ care ar fi trecut, poate, neobservat, dacă nu ar fi ridicat o întrebare simplă: cum au fost convinşi 400 de studenţi ai Universităţii de Vest din Timişoara să participe la  conferinţa „România în NATO-14 ani” ce face parte din programul WeAreNATO?

Desigur, se poate presupune că joi după amiază aceştia nu aveau altă treabă, vremea frumoasă de afară nu îi îmbia să plece prin oraş sau să piardă vremea la terase, ci ei s-au mobilizat, şi-au sunat prietenii şi au venit să asculte prelegeri despre cât de bine e să fii parte dintr-o alianţă şi să porţi războaie care nu sunt ale tale.

Că nu există nici o legătură între aceste conferinţe şi investiţiile media care vor fi făcute în România, eu nu am cum să bag mâna în foc. Observ numai cum se concentrează mişcări care ar trebui să îngrijoreze oamenii lucizi.

„Prezentările din cadrul conferinței au fost susținute de către reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, Statului Major al Apărării, Institutului pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară, Comandamentului Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” iar în încheiere a fost prezentat filmul documentar „Umăr lângă umăr” produs de către Studioul Cinematografic al Armatei. Fotografia postată de Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro.

Conferința a debutat cu mesajul video al Ambasadorului Tacan Ildem, Asistentul Secretarului General al NATO pentru Diplomație Publică și poate fi urmărit pe canalul de youtube Armata României.”, informează MAPN pe pagina sa de Facebook.

Trăim vremuri interesante, în care adevăratele ştiri sunt trecute sub tăcere de scandaluri, cancan-uri şi de emisiuni ale unor aşa-zise posturi de ştiri, care nu fac decât să manipuleze în cel mai grosolan mod opinia publică, trasformând-o într-o masă avidă de senzaţional şi de spectacol ieftin, ale cărei aşteptări se restrâng la satisfacerea nevoilor primare.

Ori, un popor îndobitocit este uşor de manipulat…

Exerciţiu de imagine: dacă ar fi susţinut Ambasada Rusiei la Bucureşti o conferinţă pe teme culturale, oare câţi ar fi aruncat cu noroi şi ar fi minşit grosolan opinia publică, prezentând totul în cel mai josnic limbaj de ură?

Publicat de Georgiana Arsene

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: