Colaborarea ruso-română în domeniul activităţilor comemorative are un caracter constructiv


În România, patriotismul s-a parcat într-un naţionalism prost înţeles.

Noi nu ştim să aducem tribut memoriei ostaşilor care şi-au dat viaţa în războaie-

„Despre ceremonia de depunere a coroanelor de flori la Monumentul ostașilor sovietici la Jilava

Pe data de 8 mai 2018 la comuna Jilava, județul Ilfov, a avut loc o ceremonie solemnă de depunere a coroanelor de flori la Complexul memorial al eroilor sovietici în ajunul Zilei Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. La ceremonia au luat parte domnul Elefterie-Ilie Petre, Primar al comunei Jilava, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale al României, elevii din școala locală și ceea de pe lângă Ambasada Federației Ruse la București. Fotografia postată de Ambasada Rusiei în România - Посольство России в Румынии.
Ambasada a fost prezentată de domnul Igor Iniushkin, Ministru-consilier, și domnul Konstantin Bocharnikov, Adjunctul Atașatalui militar. În discursul său domnul Ministru-consilier, aducând tributul memoriei ostașilor sovietici care și-au dat viețile în marea misiune de eliberare, a subliniat necesitatea de a ține minte de lecțiile celui mai sângeros război în istoria omenirii. S-a relevat caracterul constructiv al colaborării ruso-române în domeniul activităților comemorative.
La cimitirul memorial rus (sovietic) de la Jilava sunt îngropați 123 de ostași. Memoria celor 84 de ostași a fost perpetuată pe mormintele individuale. În anul 2018 vor fi stabilite plăcile suplimentare pentru a perpetua memoria celor de 39 de eroi
„.

Publicat de Georgiana Arsene

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: