Pesta porcină sau distrugere planificată?


Scandalul pestei porcine ascunde interese murdare ale politicienilor sau este caz real?

Georgiana Arsene

Joi am fost la protestul organizat de Asociaţia Pro-Consumatorilor în faţa Ministerului Agriculturii. Motivul? Autorităţile sunt acuzate că nu au gestionat corespunzător problema pestei porcine şi că, mai mult de atât, se încearcă distrugerea industriei de profil din România pentru ca statul nostru să devină piaţă de desfacere pentru carnea din import.

Mă uit cum tot mai mulţi fac paralelă între pesta porcină africană 2018 şi „aviara gripa” de acum ceva timp. Ferme la pământ, locuri de muncă pierdute, oameni disperaţi şi multă vânzoleală pentru nimic.

Sentimentul naţional este zero. Pe undeva simt că unii s-ar bucura dacă în magazine s-ar găsi numai carne de porc din Uniunea Europeană. Probabil că multe bloguri ar fi pline de articole despre ce mare şmecherie e să mânânci cârnaţi făcuţi din porci crescuţi. să zicem, în Germania, cum devii tu, român, mai inspirat dacă renunţi la porcul autohton şi treci pe ăla străin, crescut cu hormoni.

Imagini pentru pesta porcina

Deşi tot mai multe voci din spaţiul public vorbesc despre nimicirea sistematică şi bine gândită a industriei zootehnice româneşti, autorităţile statului nostru nu vin să dezmintă asta. De ce oare nu ies public să lovească, iată, cu pumnul în masă şi să spună că nu este aşa?

Cum este posibil ca această industrie să fie lăsată să piară, să se piardă mii de locuri de muncă, să ajungem să nu mai avem control pe ceea ce vom mânca?

Răspunde cineva sau lucrurile vîşi vor urma cursul, indiferent care va fi acela, pe principiul că românul va fi ţinut ocupat cun M– PSD şi cine ştie ce scandal monden?

Sursa foto: realitatea.net 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s