Ce căuta steagul SUA la protestul de ieri?


Am înţeles: protestul diasporei. Dar erau multe, prea multe steaguri SUA, completate de plimbarea de seară a ambasadorului american Hans Klemm prin zona Pieţei Victoria.

Georgiana Arsene

Am fost aseară în Piaţa Victoriei. Nu o să discut aici nici despre violenţe, nici despre cât de paşnic s-a manifestat în mare parte, nici despre senzaţia extrem de neplăcută pe care am avuto când am luat contact – de două ori, pentru prima dată în viaţa mea-  sună cam paradoxal prin felul în care am scris? – hmm… poate că da, poate că nu – cu gazul lacrimogen.

Dar – şi acum ştiu că îmi voi ridica mulţi români în cap – m-a încercat o senzaţie la fel de neplăcută atunci când am văzut numărul mare de steaguri americane, mult mai multe decât cele ale Uniunii Europene, dar mai puţine decât cele ale României.

De ce spun  asta? Pentru că am simţit că protestatarii care au adus acest steag sau care sau înfăşurat chiar cu el dau dovadă nu ştiu dacă neapărat de o obedienţă dizgraţioasă, cât, mai degrabă, de o îndoctrinare primejdioasă.  20180810_192155

Din punctul meu de vedere, steagul SUA nu îmi exprimă nici speranţă, nici libertate. Eu cred că libertatea e, în primul rând, o problemă de alegere.

Eu îl susţin pe Vladimir Putin. Şi, spre deosebire de mulţi, am curaj să spun asta răspicat.

Pentru mine, adevărata libertate şi dreptate vine de la Răsărit, de la liderul fără egal Vladimir Putin, de la cel care reuşeşte să domine fără să facă apel la artificii şi jocuri d eimagine menite să discrediteze, prin tertipuri murdare şi fără acoperire, adversarii internaţionali.

Vladimir Putin este adevăratul model, adevăratul simbol al libertăţii. A libertăţii unui stat care nu stă cu capul plecat, ci priveşte înainte cu forţă şi determinare.

Publicat de Georgiana Arsene

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: