Conducerea Colegiului Naţional „Spiru Haret” şi a Liceului Teoretic „George Călinescu” din Bucureşti au încălcat legea de dragul Ambasadei SUA?


Aşa s-ar putea interpreta acţiunea desfășurată de reprezentanţi ai Ambasadei SUA astăzi în cele două unităţi de învăţământ.

Georgiana Arsene

La începutul lunii octombrie 2018, în Monitorul Oficial al României a fost publicat Ordinul Ministerului Învăţământului 4831 din 30 august privind aprobarea Codului cadru de etică al personalului didactic din învăţământul preuniversitar.

Acest Cod de etică prevede foarte clar, la Capitolul II, „Valori, principii şi norme de conduită” art.7, alin.5, faptul că în şcoli este interzisă politica.

„Interzicerea implicării elevilor în activităţi de partizanat politic şi de prozelitism religios, organizate special în acest sens de către persoanele responsabile cu instruirea şi educaţia elevilor în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar sau în afara acestora”, se arată în prevederile Codului de Etică

Vă întrebaţi, poate, de ce am făcut această introducere plictisitoare. Ei bine, pentru că, astăzi, consilierul politic al Ambasadei SUA la Bucureşti, David Schlaefer, le-a vorbit liceenilor de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” şi de la Liceul Teoretic „George Călinescu” din Capitală despre „discursul coroziv prin care Rusia încearcă să convingă românii că există o incompatibilitate între valorile vestice şi cele tradiţionale româneşti şi este, probabil, cel mai sensibil aspect al dezinformării practicate de Rusia prin ştiri false, propagandă, destabilizare, corupţie”, după cum se precizează pe pagina de Facebook a U.S. Embassy Bucharest

Diplomaţii americani la Bucureşti merg şi diseminează rusofobia în liceele din Bucureşti! Este un lucru grav, mai ales că aceştia nu aveau cum să pătrundă în şcoli fără acordul conducerii liceelor şi chiar al inspectoratelor şcolare! 

Dar să revenitm la ce scriam mai sus, la Codul de etică. Nu cumva, prin faptul că au permis o asemenea acţiune în licee, conducerile şcolilor şi cadrele didactice tocmai au încalcat prevederile acestui cod? Nu sancţionează nimeni aceste derapaje, acest limbaj de ură, această discriminare şi această propagandă mincinoasă la adresa Rusiei?

În timp ce unii diplomaţi caută să dezvolte un dialog de cooperare, aşa cum face Excelenţa Sa Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valery Kuzmin, cei de la Ambasada SUA caută să creeze un climat ostil ruşilor, prin îndoctrinarea elevilor. Este de la sine înţeles că, indirect, se încurajează şi delaţiunea, pentru a se vedea cine nu pupă bocancul Unchiului Sam.

Păcat de asemenea atitudini şi păcat că scopul americanilor aici este rusofobia…

P.S. Părinţii elevilor au fost înştiinţaţi de această acţiune înainte să aibă loC? Şi-au dat acordul?

Publicat de Georgiana Arsene

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

4 gânduri despre „Conducerea Colegiului Naţional „Spiru Haret” şi a Liceului Teoretic „George Călinescu” din Bucureşti au încălcat legea de dragul Ambasadei SUA?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: