În 2018 nu s-a mai semnat un acord interministerial între România şi Federaţia Rusă. Cu toate astea, ruşii acordă burse de studiu românilor


Peste 50 de burse de studiu în Federaţia Rusă îi aşteaptă pe studenţii români, plătite de guvernul rus.

Georgiana Arsene

În timp ce presa vuieşte de cât de rău o duc ruşii şi cât de răi au fost cu românii în decursul istoriei – în paranteză fie spus, dacă românii ar citit istoria ar vedea că ruşii ne-au salvat de foooarte multe ori – poate fac odată şi un articol pe tema asta sau, de ce nu, un interviu – Federaţia Rusă acordă burse de studiu studenţilor noştri. Image result for study in russia gov

România, în schimb, tratează cu dispreţ gestul extraordinar al ruşilor şi nu acordă nici o bursă studenţilor din Federaţie care doresc să vină în România.

Mai mult, anul acesta nici măcar nu a fost semnat un acord interministerial în acest sens. Adevărul e că, la câţi s-au perindat la conducerea Ministerului Educaţiei Naţionale, era şi greu, mai ales că se poate suspecta că totul nu a fost decât o strategie menită să mute atenţia opiniei publice şi a factorilor direct interesaţi de la adevăratele probleme şi teme. Cum ar fi cea a burselor pentru cetăţenii ruşi, spre exemplu.

Dacă sunteţi interesaţi să studiaţi în frumoasa şi complexa Federaţie Rusă, găsiţi aici paşii pe care trebuie să îi urmaţi pentru a fi mai aproape de împlinirea visului. Iar dacă nu ştiţi limba rusă vi se oferă şi un an pregătitor în acest sens.

Gestul oficialilor români este unul sfidător şi de foarte prost gust. Orice comentariu este de prisos în acest sens, dar bine ar fi ca oficialii din MEN să remedieze problema măcar pe viitor.

Acum înţeleg mai bine de ce nimeni nu a luat atitudine în cazul propagandei anti ruseşti desfăşurată de Ambasada SUA la Bucureşti în liceele din Capitală.

Propagandă 1

Propagandă 2

 

Publicat de Georgiana Arsene

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: