Ministerul Educaţiei, decizie privind repetenţia


Recentul scandal legat de o posibilă decizie a Ministerului Educaţiei Naţionale prin care instituţia să „dea liber” la repetarea claselor, chiar de la început, continuă să stârnească reacţii.

Georgiana Arsene

Nu e bine să lăsăm repetenţi, că traumatizaţi copiii, ei trebuie învăţaţo cu bândeţe, trebuie să se simtă apreciaţi… Cunoaşteţi, desigur, seria de argumente care au circulat în spaţiul online după ce ministrul Educaţiei Naţionale a participat la emisiunea d ea Digi 24 unde a pomenit despre posibilitatea lăsării de repetenţi.

Din punctul meu de vedere, grija cea mai mare a multor părinţi care au sărit ca arşi e legată de gura lumii. Desigur, nimănui nu i-ar surâde ideea să ştie că are copilul repetent, pentru că asta echivalează şi cu o recunoaştere a faptului că părintele – da, cel care ştie tot, pentru care educaţia şi învăţământul sunt bagatele – demonstrează tuturor că a eşuat.

Ce este de făcut, totuşi, pentru că situaţia este îngrijorătoare, fiindcă mulţi elevi termină clasa a opta fără să ştie să scrie şi să socotească? Imagini pentru repetentie

„În contextul identificării unor soluții care să conducă la creșterea nivelului de achiziții cognitive dobândite la finalul claselor de debut din învățământul primar, MEN și grupuri de experți în educație și-au propus să analizeze toate cauzele posibile ale decalajelor de cunoștințe acumulate, inclusiv cercetarea efectelor psihologice pe care le presupune repetarea unei clase”, transmite MEN . 

Instituţia menţionează, de asemenea, că, în concluzie, subiectul sus-menționat reprezintă o temă de dezbatere într-un context mult mai larg, scopul fiind acela de a dezbate pro și contra, din perspectiva măsurilor care pot reduce fenomenul decalajului de achiziții cognitive.

Sursa foto

Publicat de Georgiana Arsene

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

Un gând despre „Ministerul Educaţiei, decizie privind repetenţia

  1. Problema de fond e legata de numarul de elevi dintr-o clasa. Nu poti lasa repetenti cati ar merita deoarece se desfiinteaza clasa. Daca ar fi ca la universitate (incepi un ciclu cu 38, termina 8, de exemplu), totul s-ar rezolva usor.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: