Un profesor, mesaj disperat pe Facebook: „Am intrat în şcoală şi…”


Violenţa din şcoli atinge cote alarmante, iar cadrele didactice sunt victime sigure ale celor care doresc să îşi rezolve problemele recurgând la bătaie sau la ameninţări.

Georgiana Arsene

Că nimeni nu protejează profesorii nu mai este o noutate. Iar faptul că aceştia îşi riscă, practic, viaţa, zilnic, mergând la şcoală, ajnge să fie un fapt banal.

Din păcate, nimeni nu ia măsuri, iar acesta este rodul zecilor de ani în care sindicatele nu au fost altceva decât curele de transmisie, ele neprotejând dascălii.

Fenomenul infracţional nu va mai putea fi oprit.

În urmă cu puţin timp, un dascăl, care a dorit să îşi păstreze anonimatul – veţi vedea imediat de ce – a scris, pe grupul Colegiul cadrelor didactice

„Sunt profesor tânăr, cu 3 ani vechime în învăţământ. Acum două zile m-am trezit cu doi băieți în fața școlii sa mă bată. Am intrat în școală și am chemat ajutoare.

Am luat numărul de înmatriculare al mașinii cu care au plecat”, a scris acesta.Imagini pentru cancelarie

Văzusem azi pe un grup o discuţie care pornise de la ideea că ştirile despre profesorii bătuţi nu sunt foarte mediatizate şi nu fac vâlvă, în schimb cele despre elevi agresaţi ţin capul de afiş. Iar internauţii se întrebau de ce.

Păi e simplu: pentru că profesorii nu sunt uniţi, pentru că – deşi e urât ce spun acum – se bucură când altuia îi e rău, pentru că „se vând” ieftin, doar pentru a intra în graţiile directorilor şi inspectorilor şcolari. 

Iar lucrurile, privite din acest punct de vedere, duc la un singur mesaj: îşi merită soarta.

Este târziu, profesorii ar trebui să se trezească! Solidaritatea este unica armă împotriva violenţelor şi umilinţelor.

Publicat de Georgiana Arsene

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: