Gigi Ghinea, psiholog, explică semnificaţia cadourilor pentru profesoare


Cunoscutul psiholog a pornit analiza de la un mesaj al unui părinte care făcea apel la mămicile şi tăticii copiilor de la clasă în vederea unei posibile strângeri de bani pentru întâi şi opt martie.

Georgiana Arsene

„Bună seara. Pentru că ne apropiem de ziua de 01.03 şi 08.03 consideraţi oportun să ne mobilizăm să adunăm bănuţi pentru doamna învăţătoare şi cele de engleză, religie şi sport?” se arată în mesajul postat de psihologul Gigi Ghinea pe pagina sa de Facebook.

Mesajul este, de fapt, un print screen. De aici, psihologul a făcut o analiză realistă, tăioasă, obiectivă, a ceea ce înseamnă, de fapt, oferirea de cadouri învăţătoarelor.

Redau mesajul integral, considerând că orice intervenţie ar fi dăunătoare.

„Imaginea asta, la care m-am uitat minute in șir cu tristete, vorbește despre noi și despre viitorul copiilor care s-au născut in familii de romani înțepenite in mentalitatea de slugi cu stapani. Spaga, mita stau la baza corupției generalizată la toate nivelurile societății.

Poporul roman, in proporție de 70-80%, îl mituiește in genunchi și pe Dumnezeu cu bani ca sa obitina mântuirea prin iertarea tuturor păcatelor. Banul e singura religie in care crede sluga pentru ca banul, crede el, rezolva totul și-l scutește pe sclav de orice efort de gândire.

Dacă ii dam o spaga “doamnei învățătoare” copilul nostru va avea aceeasi soarta. Poate va fi protejat de “doamna” și va învața și el sa se descurce ca o sluga mituind și dand spaga in viața. Sluga știe ca dand spaga când și unde trebuie poate ajunge mai sus in ierarhia societății, iar astfel va ajunge sa primească el, la rândul lui, spaga. “O mâna spală pe alta”.

Pana când “spaga” și “mita” vor rezolva toate problemele noastre, corupția la toate nivelurile societății ne va încurca toate socotelile.

Ce-mi place mult la textul din ea este faptul ca printre “doamnele care ar trebui sa primească ploconul” se afla și doamna de religie”, a scris psihologul, pe pagina sa de Facebook.

Gigi Ghinea oferă şi consultaţii la cabinet. Cine este interesat o poate contacta printr-un mesaj privat pe Facebook, pentru detalii.

 

Reclame

Publicat de Georgiana Arsene

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: