Întrebări în cazul Sorinei, fetița săltată de o femeie procuror și înconjurată de mascați


Povestea copilei adoptată de familia româno-americană continuă să stârnească reacții, iar întrebările legate de cazul său se înmulțesc.

Georgiana Arsene

Nu o să scriu aici reacțiile din online despre cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă, care a ajuns subiect de discuție la nivel național, după ce, nevrând să plece de la familia unde și-a petrecut vreo șase ani, a fost săltată de o doamnă procuror.

Circul a fost complet, cu mascați, cu polițiști, cu oameni simpli. Dincolo de grotescul și nefirescul situației rămâne drama unui copil care s-a văzut ruptă de cei care i-au fost alături de mică, practic cei care au învățat-o să vorbească, să dobândească o serie de deprinderi, să se simtă în siguranță.

Este vorba despre siguranța unui cămin. De azi încolo, fetița nu le va mai avea. În schimb, va purta mereu în minte momentul în care a fost luată de acasă ca o infractoare periculoasă.

Povestea ei o puteți citi aici, unde veți putea vedea și filmul complet al luării ei de lângă cei care i-au fost părinți. Asistenți maternali, na, ca să fiu precisă.

Copilul acesta va fi dus la mii de kilometri depărtare, într-un loc total străin, cu reguli noi, cu altă limbă și altă mentalitate. Va simți adânc senzația dezrădăcinării și nu va reuși să își găsească locul.

Felul în care a fost smulsă din mediul în care s-a dezvoltat o va face un copil problemă, un copil ce nu se știe dacă va reuși vreodată să se integreze.

Problema este că autoritățile române au dat dovadă de o cruzime fără margini față de acest suflet și așa chinuit, părăsit de cea care i-a dat viață.

De ce cuplul româno-american a dorit-o atât de tare pe Sorina? De ce, dacă i-a făcut asistentului maternal plângere pentru rele tratamente aplicate minorului, nu au reacționat similar în cazul procurorului de caz?

Dacă în cazul plângerii lor nu a apărut nicăieri dovada că fetița era tratată rău în familia respectivă, în cazul abuzului de azi – emoțional și fizic – filmat integral – lucrurile nu pot fi negate.

Mă întreb dacă autoritățile nord americane se vor sesiza în cazul acestui copil. Dacă vor considera că minorul a fost supus la rele tratamente în timpul ducerii la îndeplinire a acelui mandat, caz în care ar fi necesară declanșarea unei anchete.

Dacă nu, putem crede că americanii pot face absolut orice doresc aici, inclusiv să ia copii bătuți de Dumnezeu.

Reclame

Publicat de Georgiana Arsene

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

%d blogeri au apreciat asta: