Autorul seriei ”Țup” scuipă pe clasicii literaturii române și universale


Nu știu dacă e de râs sau de plâns, dar Alex Donovici, un scriitor, reclamă că autorii din lista de lecturi a copiilor pentru vacanță sunt… morți.

Georgiana Arsene

Mi-a sărit în ochi, acum câteva minute, titlul unui articol care mi-a amintit de melodia celor de la Sarmalele Reci – ”Țara te vrea prost”.

Este vorba despre ”Lista cărților suplimentare care îi nemulțumește pe părinți: ”E musai ca toți autorii recomandați pentru vacanță să fie decedați?”

Evident, o imbecilitate. Pe principiul acesta nu mai învățăm nici istorie, că, vorba aia, acolo au murit toți domnitorii, deci hai să nu traumatizăm copiii arătându-le că, spre exemplu, Ștefan cel Mare a trecut în lumea drepților.

Propun să învețe numai despre Iohannis și așa bifează și lecțiile despre teutoni. Doi în unu, cum s-ar zice.

Potrivit edupedu.ro, o listă cu sugestii de lectură pentru elevii de clasa a III-a și distribuită pe Facebook a generat o adevărată dezbatere online.

Alex Donovici, autorul seriei ”Țup” – iertată-mi fie crasa ignoranță, dar nu am auzit de el, s-a gândit să se promoveze că viața-i viață, banu-i ban și cititorii, tot mai puțini. Dar, ce și-o fi zis acesta, hai să mă bag în seamă, să atac listele de lectură pentru elevii ciclului primar, că, poate la anul mă impun și vând.

”E musai ca toți autorii români recomandați pentru vacanță să fie decedați și îngropați?” a scris Alex Donovici.

Nimic mai trist și mai ridicol. Oare dacă ar fi fost incinerați treceau de ”exigența” acestui scriitor contemporan, ÎN VIAȚĂ?

Imagine similară

Omul demonstrează o uriașă lipsă de respect față de clasicii literaturii – române sau universale și o crasă incultură. Nu trebuie ca Eminescu să fie în viață pentru a fi citit, la fel, Eliade sau Ion Creangă.

Pe acest principiu de gândire, ar trebui să fim un popor fără trecut și fără viitor, care trăiește într-un prezent continuu.

Sunt tare curioasă dacă va reuși să vândă ceva exemplare din ”Țup” după această ieșire mai mult decât penibilă…

Sursa foto

 

Publicat de Georgiana Arsene

Sunt omul in care Yin si Yang sunt cand prieteni, cand dusmani. Oscilez intre a scrie despre politica, oameni comuni, oameni creativi, frumosi sau urati, controversati, despre ceaiuri, carti, evenimente si viata. Uneori, pun bucati mari din suflat pe care le imbrac in fantezie. Pentru ca nu imi plac oamenii sobri si cei care ma considera o ciudata. Iar blogul meu se adreseaza celor care au curajul sa fie ei insisi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: