Ziua Apărătorului Patriei: depuneri de flori la Monumentul ostașului Sovietic de la Cimitirul Eroilor din Pipera


În data de 20 februarie, la ora 11.15, în municipiul București, va avea loc o ceremonie cu prilejul Zilei Apărătorului Patriei, aniversată în Rusia pe 23 februarie.

Georgiana Arsene

Biroul Atașatului Militar de pe lângă Ambasada Rusiei în România va organiza ceremonia depunerii coroanelor de flori la Monumentul Ostașului Sovietic de la Cimitirul Eroilor din Pipera, din șoseaua Pipera, București.

Evenimentul va avea loc pe data de 20 februarie ora 11.15.

Excelența Sa Ambasadorul Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin, va susține o alocuțiune către cei prezenți, informează Ambasada Federației Ruse la București, într-un comunicat de presă.

La ceremonie vor participa membri ai Corpului Diplomatic, reprezentanți ai Biroului Național pentru Cultul Eroilor, Ministerului Apărării al Federației Ruse pentru activitatea comemorativă și elevii școlii de pe lângă Ambasada Federației Ruse la București.

Pe teritoriul României sunt situate 175 de cimitire militare ale ostașilor din Rusia – sovietici – din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În cadrul activității de cercetare a documentelor din Arhiva Centrală a Ministerului Apărării al Rusiei, Arhiva de Stat din Rusia, din sucursalele Arhivelor Naționale ale României și din arhiva Crucii Roșii din România, angajații reprezentanței Ministerului Apărării al Rusiei au reușit să stabilească numele ostașilor și locurile unde au fost ei înmormântați.

În luptele pentru eliberarea României au murit 52.082 de ostași sovietici, iar 10.915 au fost cei care au pierit din cauza condițiilor insuportabile de detenție și de boală în 12 lagăre pentru prizonierii de război.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s