Toți oamenii au dreptul la viață, îngrijiri medicale, alimente și educație! SUA trebuie să înțeleagă!


Venezuela a reclamat Statele Unite ale Americii la Curtea Penală Internațională pentru crime împotriva umanității pentru sancțiunile crude aplicate tuturor venezuelenilor – bărbați, femei și copii.

Georgiana Arsene

Pentru că nu toată lumea este la curent cu ceea ce se petrece pe scena mondială – vinovată de acest lucru făcându-se media aservită intereselor americane în România, care nu lasă să se afle adevărul despre acțiunile oficialilor de la Washington în Venezuela, voi face, la început, câteva precizări esențiale pentru înțelegerea acestui articol.

Ministrul de Externe al Republicii Bolivariene, Jorge Arreaza, a trimis, în urmă cu câteva zile, o scrisoare semnată de președintele Nicolas Maduro în fața Curții Penale Internaționale – CPI – în care solicită oficial inițierea unei investigații privind infracțiunile împotriva umanității care derivă din măsurile coercitive impuse de guvernul SUA ”împotriva poporului și a statului venezuelean în ansamblu”.

Ministrul venezuelean de Externe a reiterat că măsurile coercitive unilaterale impuse de Statele Unite asupra Venezuelei vizează crearea condițiilor care să conducă la o schimbare a guvernului cu forța în țara latin americană.

Mai jos puteți citi întregul comunicat de presă cu privire la scrisoarea trimisă de Arreaza și semnată de președintele Nicolas Maduro în fața Curții Penale Internaționale.

Această prezentare necesită JavaScript.

De asemenea, aveți și o mostră de implicare nord americană contrară intereselor venezuelene.

Într-o lume în care Statele Unite ale Americii se poartă discreționar, permițându-și să se implice, sub diverse mijloace, în politica internă a multor state – exemplul României, în care ambasadorul american la București își permite să se amestece în politica noastră internă fiind doar un exemplu și cel al Venezuelei, în care șeful statului, Nicolas Maduro, înțelege pericolul reprezentat de politica Washingtonului și luptă pentru poporul său – fiecare cetățean trebuie să privească tabloul internațional cu maximă precauție.

Nu suntem niște spectatori, ci putem să susținem statele care dau dovadă de demnitate și luptă împotriva politicii dominatoare a Statelor Unite ale Americii. Pentru că toți oamenii lumii doresc pace și respectarea drepturilor lor, indiferent că sunt președinți sau simpli muncitori, indiferent că locuiesc în palate sau în case modeste. Și nimeni nu are dreptul să le ia dreptul la viață, la educație, la îngrijiri medicale și la alimente!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s