Misiunea rusă în UE a condamnat teoriile #conspirației din jurul #coronavirusului


La fel ca peste tot în lume, situația noului coronavirus din Rusia, inclusiv statisticile persoanelor infectate se schimbă rapid.
 Autoritățile ruse, inclusiv Rospotrebnadzor sunt mobilizate pentru a rezolva această amenințare, precum și toate provocările conexe, în consecință.
Toate resursele necesare sunt activate, toate măsurile cuvenite elaborate și realizate și întreaga situație din țară și din străinptate este monitorizată constant, în timp ce a fost creat și sistemul de informare a cetățenilor – inclusiv prin intermediul site-ului special https://xn--80aesfpebagmfblc0a.xn--p1ai/?fbclid=IwAR1jEq2LBHE2eRZBwusbDPcBij4ImV2H2PUmBYTywxp8RFJu288q5xuomBQ
De asemenea, Rusia menține un contact strâns cu partenerii din întreaga lume, inclusiv cu țările Uniunii Europene.
Aceasta include o gamă largă a interacțiunii, de la nivelurile politice superioare la cele pur tehnice.
Considerăm că principiul solidarității internaționale în perioadele grele ar trebui să prevaleze asupra diferențelor posibile dintre țări, în ciuda eventualelor dezacorduri, fie ele cu caracter politic, economic sau de altă natură. Aceasta include informarea pentru a evita dezinformarea și panica, dar și pentru a împiedica părțile interesate și fără scrupule să câștige puncte politice prin specularea acestei amenințări globale.
Nu mi -ar plăcea să speculez. Consider că nici măcar virusologii sau sociologii calificați nu sunt încă pregătiți pentru o analiză cuprinzătoare și profundă a situației din Rusia, din UE sau din alte părți ale lumii. Situația se schimbă foarte repede. De fapt, oamenii de știință au început să studieze noul virus, iar datele noi apar constant.
Așadar, motivele pentru care numărul oficial confirmat al celor infectați în Rusia în acest stadiu rămâne relativ scăzut poate fi de un caracter complex, așa cum susține unul dintre cei intervievați din articolul de mai sus.
Dar, cu siguranță, asemenea fapte nu ar trebui să constituie o bază pentru dezvoltarea teoriilor conspirației, făcând pariuri în ce țară ar avea mai mult sau mai puțin succes în combaterea amenințării comune în semănarea îndoielilor sau în crearea panicii.
Alexander Lukashenko, președintele Belarusului, a declarat, ieri, că Rusia este în focuri cu coronavirusul, ”dar aici este calm”.
Asta era doar propagandă? Este posibil ca imaginea să conţină: text care spune „RUSSIA DID IT.”
Vă rog să vedeți comentariul Guvernului Rus. http://government.ru/en/news/39166/
Unitatea EU vsDisinfo din cadrul Serviciului European de Acțiune Externă – SEAE – a publicat un avertisment privind dezinformarea rusă asupra coronaviruslui, afirmând că ”outlet -urile Kremlinului împing toate teoriile conspiraționiste posibile, pretenții nefondate și minciuni flagrante”. E cu adevărat cazul?
Acestea nu merită comentate. Lasă-i să rămână în conștiința autorilor săi care par să fi trecut granițele rezonabile strigând Vor veni rusii! și încercările lor de a eticheta ”propagandă pro-Kremlin” toate mijloacele de informare în masă care se abțin de la critici generale ale autorităților ruse, chiar dacă ei aderă la evaluări opuse cu privire la toate celelalte probleme.
Vom lăsa evaluări ale calității acestui ”raport” și a calității profesionale a autorilor săi responsabililor lor de la SEAE, se arată într-un mesaj postat pe pagina Russian Mission to the EU/ Постпредство России при ЕС. 
.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s